Jak se jedlo za první republiky aneb prvorepubliková gastronomie

Organizátor: KULTURNÍ DŮM Veselí nad Lužnicí
Místo konání: Kulturní dům Veselí nad Lužnicí
Datum: Od: 09.10.2018 18:00
Do: 09.10.2018 20:00
Žánr: Jiné |
Město: Veselí nad Lužnicí
Okres: Tábor
Kraj: Jihočeský kraj
Předprodej: Ne
Cena: Vstupné: dobrovolné

Popis akce

JAK SE JEDLO ZA PRVNÍ REPUBLIKY ANEB PRVOREPUBLIKOVÁ GASTONOMIE

Přednáška, beseda a ochutnávka s odbornicí na prvorepublikovou gastronomii Annou Skořepovou, tedy přípravu jídel podle Marie Janků Sandtnerové. Anna Skořepová je zakladatelka Youth Slow Food v ČR, lektorka workshopů, blogerka o jídle, pořadatelka foodie túr po Praze, a také přednáší dětem o zahradničení, neboť spolupracuje se spolkem Záhony pro školky, zabývající se osvětou dětí v oblasti jídla a vztahu k planetě Zemi. Svůj produkt podle prvorepublikové receptury Vývar silák dodává do restaurací a kaváren v České republice a stejně tak svůj další produkt limonádu Divoženku. Anna Skořepová vystudovala Kvalitu a zpracování zemědělských produktů na České zemědělské univerzitě a již při studiu si dala za cíl, že uvaří celou „Sandtnerku“. Jak jí jídla chutnala? A chutnala by Čechům 21. století? Přijďte na besedu některá jídla ochutnat a zeptat se na cokoli dalšího ohledně jídla, co vás zajímá.

Víceúčelový sál KD od 18:00 hodin, vstupné: dobrovolné.

Fotografie

Vyhledávání v databázi







Vyhledávání v kalendáři









TOPlist