Jak se jedlo za první republiky aneb prvorepubliková gastronomie
Organizátor: |
KULTURNÍ DŮM Veselí nad Lužnicí |
Místo konání: | Kulturní dům Veselí nad Lužnicí |
Datum: |
Od: 09.10.2018 18:00 Do: 09.10.2018 20:00 |
Žánr: | Jiné | |
Město: | Veselí nad Lužnicí |
Okres: | Tábor |
Kraj: | Jihočeský kraj |
Předprodej: | Ne |
Cena: | Vstupné: dobrovolné |
Popis akce
JAK SE JEDLO ZA PRVNÍ REPUBLIKY ANEB PRVOREPUBLIKOVÁ GASTONOMIEPřednáška, beseda a ochutnávka s odbornicí na prvorepublikovou gastronomii Annou Skořepovou, tedy přípravu jídel podle Marie Janků Sandtnerové. Anna Skořepová je zakladatelka Youth Slow Food v ČR, lektorka workshopů, blogerka o jídle, pořadatelka foodie túr po Praze, a také přednáší dětem o zahradničení, neboť spolupracuje se spolkem Záhony pro školky, zabývající se osvětou dětí v oblasti jídla a vztahu k planetě Zemi. Svůj produkt podle prvorepublikové receptury Vývar silák dodává do restaurací a kaváren v České republice a stejně tak svůj další produkt limonádu Divoženku. Anna Skořepová vystudovala Kvalitu a zpracování zemědělských produktů na České zemědělské univerzitě a již při studiu si dala za cíl, že uvaří celou „Sandtnerku“. Jak jí jídla chutnala? A chutnala by Čechům 21. století? Přijďte na besedu některá jídla ochutnat a zeptat se na cokoli dalšího ohledně jídla, co vás zajímá.
Víceúčelový sál KD od 18:00 hodin, vstupné: dobrovolné.
Fotografie
